1. Deneyimli Akademisyenler
Öğrencilerimize eğitim veren kadromuz Türkiye'nin önde gelen, alanında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır. Sporun temel bilimlerinden mikro alanlarına kadar, her hocamız alanında yetkindir.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
+1 eğitim modeli ile son sınıf öğrencilerimize meslek kapılarını açmada yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimiz son senesinde bir dönem boyunca ikili anlaşma yürüttüğümüz işletme ve kurumlarda çalışmaktadırlar. Böylelikle mezun olduklarında önlerine çıkacak olan “iş tecrübesi” engelini de aşmış olacaklar. Buna ek olarak, öncü olduğumuz bir nokta alana özgü uzmanlıkların verilmesidir. Sadece Antrenörlük Eğitimi alanına özgü uzmanlıklar vererek yine mezuniyet sonrası iş bulma fırsatını genişletiyoruz. Bu yaklaşımlar, öğrencilerimizin kariyerlerinde avantajlı bir başlangıç yapmalarını sağlamaktadır.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Öğrencilerimiz, üniversite bünyesinde bulunan çeşitli spor kulüplerine katılarak hem spor yapma fırsatı bulurlar hem de organizasyon ve yönetim becerilerini geliştirebilirler. Ayrıca, öğrenci toplulukları ve etkinlikler, öğrencilerin sosyal ağlarını genişletmelerine ve farklı kültürel etkinliklere katılmalarına olanak tanır. Spor organizasyonlarına ve etkinliklerine katılım, öğrencilere pratik deneyim kazandırırken, liderlik ve takım çalışması becerilerini de geliştirir. Öğrencilerimize spor etkinliklerine katılma, spor tesislerinden yararlanma ve çeşitli seminer, konferans ve workshoplara katılma imkanı sunmaktayız. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin hem kişisel gelişimlerine katkı sağlar hem de spor endüstrisi hakkında daha geniş bir perspektif kazanmalarına yardımcı olur. Antrenörlük Eğitimi Bölümü, öğrencilere geniş bir sosyal ve kültürel ortam sunarak, onların hem akademik hem de kişisel gelişimlerini destekler.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunları, profesyonel spor kulüpleri, amatör spor kulüpleri, spor okulları, üniversiteler ve diğer spor organizasyonlarında antrenörlük yapabilirler. Ayrıca, spor yönetimi, spor ekipmanı tasarımı ve üretimi, spor medyası, spor hukuku ve spor etiği gibi alanlarda da çalışma imkanları vardır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
Not ortalamasını tutturan ve talepte bulunan öğrencilerimiz sportif uzmanlık alabilmekte. Bölümümüz öğrencileri bunun yanı sıra rekreasyon bölümüyle Çift Anadal yapabilmektedir. Yani Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunu olduğunuzda hem antrenör olabilir, hem de Rekreasyon diplomasıyla mezun olabilirsiniz.
(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir).