Ana içeriğe atla

Fakültemiz, 1995-1996 öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü olarak Sapanca ilçesinin Kırkpınar beldesinde öğretime başlamıştır. İlk yıl 1. ve 2. Öğretim olmak üzere 31 kız 92 erkek öğrenci , genel yetenek sınavıyla okulumuza alınmıştır. 10 Haziran 1997 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesinden ayrılarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olmuştur. 2002 yılı itibariyle Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği ve 2010 yılında Antrenörlük Eğitimi bölümleri açılmıştır.

Antrenörlük bölüm ve programlarından mezun olanlar, "Antrenör" unvanı alacaklar. Üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk (fitness) merkezleri, sporcu eğitim merkezleri, yetenek seçimi ve gelişimi merkezleri ve yerel yönetimlerde görev alabilecekler. İş tanımları ise, her yaş grubundan bireylerin, spor branşlarına seçimi, yönlendirilmesi, geliştirilmesi, modellemesi, her tür spor dalının kondisyonerliği ile antrenman programlarının hazırlanması, yönetilmesi ve uygulanması.