SUBÜ Konuşmaları başlıyor
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) olarak öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak; bilgi ve becerilerinin yanı sıra entelektüel donanımlarını da arttırmak amacıyla “SUBÜ Konuşmaları” programını başlatıyoruz. “SUBÜ Konuşmaları” kapsamında YouTube kanalımızdan herkese açık olarak yayınlayacağımız etkinliklerle, kayıt olan öğrencilerimize bir sosyal seçimlik ders seçeneği sunulacak. “SUBÜ Konuşmaları” Bahar Yarıyılı boyunca her Çarşamba saat 14:00-16:00 arasında gerçekleştirilecek. 3 Mart Çarşamba gerçekleştirilecek ilk etkinliğe Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu konuk olacak.
Programa Nasıl Kayıt Olunur?
“SUBÜ Konuşmaları” programına üniversitemizde öğrenim gören tüm öğrenciler katılabilecek. Öğrencilerimizin bu faaliyetlere kayıtları, yapılacak ilk online etkinlik sırasında alınacak. Oluşturulan kayıt listesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletilerek “SUBÜ Konuşmaları” programına katılacak öğrencilerin mazeretli ders kayıtları yapılacak.
Program Kapsamı Nasıl Belirlenecek?
“SUBÜ Konuşmaları” kapsamında “Akademik Çalışmalar 1” ve “Akademik Çalışmalar 2” şeklinde iki dönemde işlenecek olan derslerin içeriği Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKUM) tarafından oluşturulacak.
Nereden Yayınlanacak?
Herkese açık olacak programlar İletişim Koordinatörlüğü tarafından üniversitemizin resmi YouTube kanalı SUBÜ Haber’de (https://www.youtube.com/channel/UCI1_jOxBj-IA2eEuMHQCMZg) canlı olarak yayınlanacak. Program, bitiminde haberleştirilerek üniversitenin resmi web sayfası ve sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. Yayınları YouTube üzerinden tekrar izleme imkânı da sağlanacak.
Değerlendirme Nasıl Olacak?
Katılımını kredilendirmek isteyenler öğrencilerin derse kayıt olarak her dersin sonunda kendilerine gönderilecek link vasıtasıyla oluşturulan sınav anketine katılmaları gerekecek. Sınavlara yalnızca subu.edu.tr uzantılı mail adresleri üzerinden giriş yapılması sağlanacak. Her etkinliğin sonunda yapılan sınav anketi o haftaki kısa sınav notunu oluşturacak. Kısa sınav notlarının ortalaması alınarak vize notu ortaya çıkarılacak. Dönem sonunda daha detaylı bir anketle final notu yerine geçecek sınav yapılacak. Etkinliklere bir dönem boyunca katılan ve başarılı olan öğrencilere 2 AKTS’lik, iki dönem boyunca katılan ve başarılı olan öğrencilere ise 5 AKTS’lik “Akademik Çalışmalar” üniversite seçimlik dersi kredisi sağlanacak.
Akademisyenlerden ne bekleniyor?
Üniversitemizde görevli akademisyen arkadaşlarımızdan öğrencilerimizin entelektüel gelişime katkıda bulunacak ve not anlamında da kendilerine avantaj sağlayacak bu programa teşvik edilmelerini önemle rica ediyoruz. Sadece kendi sınırları içerisinde kalmayan bir üniversite olarak öğrencilerimizi de dışa açık bu kültüre alıştırmamızın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.